Kastamonu Otobüs Bileti

Kastamonu

Kastamonu

Kastamonu Hakkında

Kastamonu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi’ne bağlı, birçok doğal güzelliğe sahip illerimizden biridir. 2020 yılı nüfus sayımına göre Kastamonu kent merkezi (124.018) ve kır nüfusunun (27.482) toplamı 151.500’dür. Kentin MÖ 18. yüzyılda kurulduğuna inanılmaktadır. Kastamonu isminin çıkışının Hitit döneminde “Kastama” dan gelmektedir. Komşu illeri arasında Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Bartın yer almaktadır. Kent inanç turizmi, kış turizmi, atlı turizm, tabiat turizmi ve deniz turizmi ile çok sayıda yurt içi ve yurt dışından misafir ağırlamaktadır. Kente en uygun ulaşım yöntemlerinden biri otobüstür ve kent misafirleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.  Kastamonu otobüs bileti için en güvenli web sitelerinden biri bilet.net’tir. Bilet.net aracılığı ile Kastamonu otobüs bileti satın alan yolcular, gerçekten kendileri için en önemli olan şeye, yani yolculuğa odaklanarak Kastamonu seyahatinin tadını çıakrabilmektedir. Bilet.net, yolcuların tercihini kolaylaştırmak için fazla sayıda Kastamonu otobüs firmasını bir araya getirmektedir. Bilet.net’i seçen yolcular, çıkacağı yolculuğun seyahat planını yaparken zamandan ve paradan tasarruf edebilmektedir. Yolcular bilet.net’in kullanıcı dostu ara yüzü ile otobüs bileti seçeneklerini karşılaştırabilmekte, doğru fiyatı bulabilmekte ve tüm biletleri tek bir yerden ayırtabilmektedir.

Kastamonu’nda Gezilmesi Gereken Yerler

Kastamonu’da gezilmesi gereken yerler farklı başlıklar altında değerlendirilebilir. Bölge misafirlerinin en çok dikkatini çeken turizm alternatiflerinin başında deniz turizmi, tabiat turizmi ve atlı turizm gelmektedir.  Kenti ziyaret edenler tarafından sıklıkla tercih edilen rotaların başında şunlar gösterilebilir;

  • Küre Dağları Milli Parkı: Küre dağları Batı Karadeniz’de Bartın ile Kastamonu sınırlarının içerisindedir. Yeşilliği ve el değmemiş doğal güzelliği ile misafirleri kendisine hayran bırakan milli park, ölmeden önce görülmesi gereken yerler arasında gösterilmektedir.
  • Ilgaz Dağları Milli Parkı: parkın sınırları Kastamonu ve Çankırı’yı kapsamaktadır. Özellikle kış turizmi ile misafir ağırlayan doğal park, yüksek potansiyeli ile dikkat çekmektedir.
  • Horna Kanyonu: tabiat turizminin uğrak noktalarından biri olan kanyon, gerek profesyonel sporcular, gerekse aileler tarafından tercih edilmektedir.
  • Ejderha Çukuru: bölgenin en zengin doğal güzellikleri barındıran Pınarbaşı ilçesinde konumlanmaktadır.
  • Ilıca Şelalesi: Horna Kanyonu’na oldukça yakın bir noktada bulunmaktadır. Şelalenin pürüzsüz yeşil suyu ve keyifli yürüyüş yolu, misafirlere tarifsiz bir enerji vermektedir.
  • Gideros Koyu: Kastamonu’nun önemli ilçelerinden biri olan Cide’de bulunmaktadır. Dileyen yolcular temiz koyda denize girebilir, dileyen yolcular ise balık tutarak keyifli vakit geçirebilir.

Yukarıda belirtilen tüm doğal güzelliklere ek olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bazı turizm acenteleri ile atlı turizm seferleri düzenlenmektedir. Atlı turizm, kültür ve geleneğin korunmasına ek olarak sürdürülebilirliğin sağlanmasına da yardımcı olmaktadır. Kastamonu’ nun dikkat çeken bir diğer noktası ile geleneksel Türk Mimarisi’nin yaşam bulduğu yapılarıdır. Kastamonu’ya seyahat planlayan misafirlerin yaşayan tarihin bir parçası olan Kastamonu geleneksel mimari yapılarını görmeden kentten ayrılmamaları tavsiye edilmektedir.

Kastamonu’nda Konaklama İmkanları

Kastamonu, bulundurduğu konaklama merkezleri açısından oldukça zengin alternatiflere sahiptir. Her bütçeye uygun olabilecek, çeşitli konumlarda oteller bulunmaktadır. Kenti ziyaret edenler tarafından olumlu değerlendirilen ve tavsiye edilen otellerin başında Otel Mütevelli, Park Dedeman Kastamonu, Kastamonu Kadıoğlu Konak, Uğurlu Konakları, Amorium Hotel ve Gölköy Yaşam Resort gelmektedir. Otel Mütevelli, kent merkezinin tam ortasında konumlanan 3 yıldızlı bir oteldir. Park Dedeman Kastamonu, Dedeman Otel zincirinin Kastamonu ayağıdır ve kent merkezinden 2,3 kilometre uzaktadır. Kastamonu Kadıoğlu Konak ve Uğurlu Konakları, geleneksel Kastamonu mimarisini deneyimlemek isteyen misafirler için cazip seçenekler arasında yer almaktadır. Kadıoğlu Konak kent merkezinde konumlanırken, Uğurlu Konaklarına kent merkezine sadece 1,6 kilometre ötededir. Amorium Hotel, günlük konaklama imkanına ek olarak özellikle spa ve restoranı ile konaklama dışında da misafir kabul etmektedir.  Gölköy Yaşam Resort ise kent merkezinden uzaklaşmak ve doğa ile iç içe bir tatil planlamak isteyen misafirler için uğrak noktalardan biridir. 3 yıldızlı resort kent merkezinden 11,2 kilometre uzaklıktadır ve şahsi araç ile ulaşım süresi ortalama 15 dakikadır.

Kastamonu’nda Yeme İçme İmkanları

Kastamonu, oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Tipik köy yemekleri arasında ev yapımı acı sos ve tatlı katmer gelmektedir. Ev yapımı acı sos, rendelenmiş domates, sarımsak, kırmızı biber, acı biber, ay çiçek yağı, tuz ve karabiberin ocakta kaynatılmasıyla yapılmaktadır. Tatlı katmer, un, tuz ve su ile tahin ve ay çiçek yağı karışımı bulaştırılarak katlanan basit bir mayasız hamuru ifade etmektedir. Kentin en bilinen ve özel yemek kültürünün başında közde pişirilen kuzu (kuyu kebabı) gelmektedir. Bir Taşköprü spesiyalitesi olan kuzu, ağzı kapalı, hava geçirmez bir "kuyuda" parıldayan ahşabın közleri üzerinde yavaş pişirilen bütün kuzudur. Kent ziyaretçilerinin eşsiz ve yumuşak bir ete sahip kuyu kebabını yemeden kenti terk etmemeleri önerilmektedir. Kent mutfağının diğer eşsiz lezzetleri ise şöyledir: banduma, çekme helva, etli ekmek, simit tridi, patates paçası, inebolu simidi, ekşili pilav, tosya pirinci, üryani eriği ve cırık tatlısıdır. Yöresel lezzetlerin tadılabileceği en iyi restoranlardan bazıları ise şu şekildedir: Cem Sultan Bedesteni, İzbeli Çiftliği, Münire Sultan Sofrası ve Eflanili Konağı’dır.

Kastamonu Otogarı'na Ulaşım

Otobüs

Kente ulaşım için çevre illerden düzenli olarak Kastamonu otobüs seferleri düzenlenmektedir. Kastamonu Otogarı, kent merkezine yakındır ve kent merkezi ile otogar arasında toplu taşıma alternatifleri mevcuttur. Toplu taşıma otobüs durakları otogarın hemen dışında konumlanmaktadır. Otobüs seferleri otogar yolcu sayısına ve otobüs seferlerine göre düzenlenmektedir. Uygun bir ulaşım alternatifi olduğu yolcular tarafından sıklıkla tercih edilen şehir içi otobüsleri için akıllı kart sistemi uygulanmaktadır. Bu sebeple şehir içi otobüsü kullanacak yolcuların öncesinde kartlarında yeterli miktarda bakiye olduğundan emin olması gerekmektedir. Yeterli bakiyeye sahip olmayan ya da kartı olmayan yolcular için Kastamonu bilet gişeleri bulunmaktadır. Yolcular şehir içi otobüs durağının yakınında konumlanan dolum noktası ile işlemlerini tamamlayabilmektedir.

Taksi

Kastamonu Otogarı, kent merkezinden yaklaşık 7 kilometre mesafede konumlanmaktadır ve taksi ile ortalama 15 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Taksiler otobüs terminalinin hemen çıkışında, park alanında yolcu alımı için hazır beklemektedir. Taksi ile ulaşım sağlamak isteyen yolcuların öncelikle fiyat bilgisini teyit ettirmesi önerilmektedir. Bazı güzergahlar (kent merkezi – otogar – merkez hastane vb.) için standart ücret tarifesi uygulanmaktadır ancak daha özel güzergahlar için fiyatlarda değişkenlikler olabilmektedir.

Minibüs

Kastamonu Otogarı’na ulaşımda tercih edilen alternatif ulaşım araçlarından biri de minibüslerdir. Minibüsler özellikle çevre ilçeler ve köyler ile otogar arasındaki ulaşımı sağlamaktadır. Otogarın bahçesinde yolcu bekleyen minibüsler ile yolcular Kastamonu ilçelerine hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. İlçelerden yapılacak seyahatler için Kastamonu bilet fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir. Yolculuk süresi arttıkça ücret artabilmektedir. Kent merkezinden minibüs ile otogara ulaşımı düşünen yolcular için minibüsler çoğunlukla 57. Alay Caddesi üzerinden hareket etmektedir. Çok fazla ağır eşyası olan ya da valizi bulunan yolcuların minibüs yerine toplu taşıma otobüslerini tercih etmesi önerilmektedir.

Yolcu Servisi

Kastamonu Otogarı’na ulaşımda her yarım saatte bir hareket eden ücretsiz yolcu servisleri bulunmaktadır. Servisten faydalanmak isteyen yolcuların, seyahat gerçekleştireceği firmaya ait biletinin olması ve ilgili firmanın yolcu servisinden faydalanması gerekmektedir. Büyük firmaların yolcu servisi hizmeti mevcut iken, her firmanın servis hizmeti bulunmamaktadır.

Kastamonu Otogarları

Kastamonu Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Kastamonu otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Kastamonu Hakkında
Nüfus:375.592
Telefon Kodu:0366
Plaka Kodu:37
Çrş
3,82°
Prş
5,68°
Cum
10,43°
Kastamonu
23 Kas Cmt, Güneşli
8,85°
Paz
0,36°
Pzt
-5,81°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery