Bursa Otobüs Bileti

Bursa

Bursa

Bursa Hakkında

Bursa, Türkiye’nin en büyük 4 kentinden birisidir. Marmara Bölgesi’nde yer alan ve Osmanlı’nın belirli bir süre başkent olarak kullandığı önemli kentlerdendir. Böylece Osmanlı’dan Bursa’ya birçok tarihi eser kalmıştır. Kervansaraylar, camiiler, hanlarla çevirili Bursa Şehri, temiz havası ve doğası ile en yaşanılabilir kentler arasında yer almaktadır. Tarihi açıdan gelişimlerinin yanı sıra Bursa, ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Marmara bölgesinin yeşillikler içerisindeki kenti yaklaşık 3 milyon nüfusa sahiptir. İklimi açısından ılıman bir havası olsa da yaz aylarında ya da sonbaharda ziyaret etmeniz daha uygun olacaktır. Tabi Uludağ’da kayak yapma planınız var ise kış aylarında gelmeniz gerekecektir. Civar kentlerden ya da Ankara, İstanbul gibi gelişmiş kentlerden Bursa’ya kara, hava ya da deniz yolu ile gelmeniz mümkündür. Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçi alan Bursa’da seferler düzenli periyotta düzenlenmektedir. Bursa otobüs bileti satın almak için otobüs acenteleri ile iletişime geçebileceğiniz gibi internet üzerinden de işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.  Bursa otobüs seferleri hakkında bilgi almak için ya da bilet satın alabilmek için bilet.net sitesini kullanabilirsiniz.

Bursa’da Gezilmesi Gereken Yerler

2. Murat döneminde yaptırılan Muradiye Külliyesi Osmanlı’nın inşa ettiği son külliye olarak kayıtlarda yer almaktadır. Bursa’daki tarihi eserler arasında ciddi öneme sahip bu yapı içerisinde; hamam, camii, medrese ve çeşitli türbeler sergilenmektedir.

Harika bir şehir manzarasına sahip Tophane Saat Kulesi, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Eser 6 katlıdır ve üzerinde 4 tane saat vardır. Burada kenti tepeden geniş bir açı ile görebileceğiniz Tophane Parkı’nda dinlenebilir, manzarayı ve tarihi eseri detaylıca inceleyebilirsiniz.

Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri yerli halk tarafından çok saygı ve dua ile her zaman ziyaret edilmektedir. Hatta halkın inancına göre şehri bu iki hazret korumaktadır. Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman ve Orhan Bey’in kabirlerinin yer aldığı bu türbeler çok değerlidir ve kentin kalbinin attığı yerler olarak tanımlanabilir.

İpek kumaşı ile ün salan Koza Han turistler tarafından ilgi ile ziyaret edilmektedir. 2. Bayezid’in emri ile inşa edilen Han; ipek kumaşlar, şallar, aksesuarlar ve el işi ince hediyelik eşyaları ile tarihi bir alışveriş merkezi olarak kabul edilmektedir. Bursa’dan güzel parçalarla ayrılmak için buradaki kaliteli hediyeliklere kesinlikle göz atmalısınız.

Kentin sembolleşmiş yapılarından birisi de Ulu Camii’dir. İhtişamı ile görenleri hayran bırakan caminin 20 kubbesi vardır. Ve Türkiye’deki iç alanı en geniş olan Ulu Camii, Osmanlı Dönemi’nin kıymetli hat sanatı eserlerini sergilemektedir.

Harika motifleri ile göz kamaştıran Yeşil Türbe, 15. yüzyıldan kalma sayılı sanat eserleri arasında yer almaktadır. Bütün duvarları çinilerle kaplı Türbe’nin içerisinde 15. yüzyıl eserleri içinde önemli bir eser olarak kabul edilen bir mihrap da bulunmaktadır. İznik çini eserlerine ilgisi olanların mutlaka görmesi gereken bir tarihi eserdir.

Bursa gezinizde önemli bir alanı kentin doğal güzellikleri kaplayacağını söyleyebiliriz. Piknik yerlerinde yeşilin bin bir tonu içerisinde kaybolacağınız Tuzaklı Köyü, yoğun şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenektir. 900 yıllık geçmişi olan bu köy; oyun parkı, oturma alanları ve büfesi ile turistlere ve Bursa halkına hizmet vermektedir.

Antika ve nostalji severlere hitap edecek olan Eski Aynalı Çarşı, önceleri Orhan Külliyesi’nde bir hamam olarak kullanılmaktaydı. Antikacıların hizmet verdiği bu çarşı ismini tüccarların duvarlara astığı aynalardan almaktadır. Hediyelik eşya almak ya da antika eserleri incelemek için ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de kış turizminden bahsedildiğinde bilinen yerlerin başında gelen Uludağ, yerli ve yabancı birçok turist tarafından Aralık ve Nisan aylarında ziyaret edilmektedir. Ocak ve şubat aylarında ise kayak sporu yapmak isteyenlerin ve ailesi ile vakit geçirmek isteyenlerin tercihe edebileceği harika bir alternatiftir.

Şehirden uzaklaşmak isteyenler için önemli yerler arasında bulunan asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde yer alan Trilye, Mudanya ilçesine bağlı bir kasabadır.  Rum evleri, kiliseler ve camilerle çevrili bu küçük ama tarihi eserlerle dolu kasaba, görülmeye değer yerleşke yerlerinden birisidir.

Eskiden sakin bir balıkçık köyü olan kasabada gezilecek birçok tarihi yapı bulunmaktadır: Taş Mektep, Kemerli Kilise, Dündar Evi, Fatih Camii ve Medikon Manastırı. Tarihi dokusu ile merak uyandırıcı Trilye kasabasında bulunan plajından denize de girebilirsiniz.

Yeni yeni popüler olmuş mekanlardan birisi de güneş ile denizin birleştiği Gölyazı’dır. Uluabat Gölü üzerinde yer alan bu adacık, karayoluna bir köprü vasıtası ile bağlanmaktadır. Aziz Panteleimon Kilisesi, Apollon Tapınağı, Ağlayan Çınar ve eski Rum evleri ile sarılan ada, bazı uzmanların görüşlerine göre zamanında Apollon Krallığı’nın başkenti olarak kullanılmıştır. Kuş cıvıltıları eşliğinde inanılmaz hafif ve huzurlu bir ortamı olan ada, çevresinde sandalla küçük bir gezintiye çıkmak için idealdir. Zambak tepesinden büyüleyici gün batımını izleyerek gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Yine Osmanlı döneminden kalan ve turistlerin gözde adresleri arasındaki yerleşkelerden birisi de Cumalıkızıktır. Uludağ’ın eteklerinde yer alan bu masalsı köy, filmlere ve kitaplara konu olacak harika bir atmosfere ve manzaraya sahiptir. Ahşap, kerpiç ve taş evlerden oluşan köyde; Etnografya Müzesi, Küpeli Ev, Cumalıkızık Camii gibi eserler özellikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Dar sokaklar arasında kurulu pazarlardan yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Bursa’da Konaklama İmkanları

Türkiye’nin büyük ve gelişmiş kentlerinden birisi olan Bursa’da konaklama için birçok farklı bölge ve farlı alternatifler yer almaktadır. Sosyal hayat, alışveriş ve eğlenceyi bir arada görebileceğiniz Osmangazi; Bursa’nın konaklama konusunda en çok tercih edilen yerleri arasında listenin başında gelmektedir. Osmangazi, kentin simgesi haline gelmiş birçok tarihi esere de yakın olabileceğiniz merkezi bir destinasyondur. Sakin bir sokakta yer alan Safran Otel, şık bir konak içerisinde Osmanlı kültürünü yansıtan bir konaklama hizmeti sunmaktadır. Otantik konaklamaları sevenler ve kendini Osmanlı kültürünün içerisinde hissetmek isteyenler için mükemmel bir seçenektir.

Osmangazi’nin canlı ve dinamik Heykel Caddesi’nde bulabileceğiniz uygun fiyatlı otellerden öne çıkanı Saray Otel’dir. Fiyat performans açısından değerlendirildiğinde çokça önerilen ilgili hizmet anlayışına sahip bu oteli tercih edebilirsiniz.

Kent merkezinde yer alan Kent Hotel, Ulu Camii ve Koza Han’a çok yakın bir alanda bulunmaktadır. Aileler, çiftler, iş gezisinde ya da turistik gezide olanlar için uygun hizmet veren bir oteldir.

Osmangazi’nin en işlek noktalarından biri olan Tophane’de, eski müstakil bir konakta harika hizmetlerle çevrili bir konaklama için Kitap Evi Hotel güzel bir alternatiftir. Spa ve şık restoran hizmetinden yararlanabileceğiniz yüksek kalitede hizmet, modern bir şekilde tarihi bir atmosferde sunulmaktadır.

Osmangazi ilçesinin nezih semtlerinden birisi olan Çekirge çokça gezgincinin tercih ettiği konaklama adreslerinden birisidir. Kaplıcaları ile ünlü olan ve kent merkezine çok yakın olan semtte, konaklayabilir ve şifalı sularından faydalanabilirsiniz. Uygun fiyatlı termal otellere verilebilecek en iyi önerilerden birisi Boyugüzel Termal Hotel’dir. Toplu taşıma ile ulaşımın sağlanabildiği bu otelde kaplıca adına fiyat performans açısından iyi olduğu söylenebilir.

Konumu itibari ile ve kaliteli hizmeti ile Çekirge termal otelleri arasında en çok tercih edilen otellerden birisi Gönlüferah Thermal Hotel’dir. Sıcak su havuzu, fitness merkezi, hamam, spa, masaj, jakuzi gibi hizmetlere erişebileceğiniz otelin çevresinde de gezebileceğiniz birçok müze ve tarihi eser yer almaktadır.

Konaklama alanlarından bahsedildiğinde hareketli gece hayatı ve alternatif mekanları ile öne çıkan Nilüfer Bölgesi, daha çok genlerin tercih ettiği uygun konaklama alanlarından birisidir. Dingin atmosferi ve doğası ile de beğenileri toplayan bölgede, Nilüfer çayı boyunca yürüyüşler yapmak oldukça popülerdir. Uygun fiyatlı oteller arasında yer alan Aloft Bursa Hotel ve lüks hizmetleri ile tercih edilen Crowne Plaza Bursa; Nilüfer’de konaklama için önerilebilir.

Kentten uzakta, dağ manzarası eşliğinde bir konaklama için Uludağ, en doğru seçenek olabilir. Kış sporlarına meraklıysanız ve Uludağ çevresindeki doğal güzelliklere kolayca erişebilmek istiyorsanız; Le Chalet Yazıcı veya Ağaoğlu My Mountain’da kalabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında tercih edilen gözde konaklama merkezlerinden birisi de Mudanya’dır. Marmara denizi kıyısında; eski ahşap konaklar, sevimli dükkanlar ve restoranlarla çevrili yaşayan bir bölgedir. Çevresinde çok fazla gezilecek alanı olan Mudanya’da uygun fiyatlı oteller arasında yer alan Apameia Hotel ve Armistis Hotel’de kalabilirsiniz. Ayrıca denize sıfır, lüks bir hizmet için Montania Special Class Hotel’i de tercih edebilirsiniz.

Bursa’da Yeme İçme İmkanları

Türkiye’de de oldukça popüler olan ve asıl kökeni Bursa’ya dayanan meşhur İskender yemeğini yiyebileceğiniz en iyi mekân Mavi Dükkândır. 1867 yılından bu yana değişmeyen lezzeti ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan bu tarif, nesillerdir hiç bozulmadan güzümüze kadar aktarılmıştır. Tarihi küçük bir mekânda, Genel olarak üzüm şırası ya da ayran ile servis edilen İskender’i yemeden Bursa’dan ayrılmamanızı öneririz.

Halk arasında Trilye’nin balkonu olarak bilinen Çamlı Kahve, masmavi bir deniz ve Rum evlerinin rengarenk çatı manzarası eşliğinde harika bir serpme kahvaltı sunmaktadır. İstanbulluların ve yerli halkın da sık sık ziyaret ettiği bu mekâna kesinlikle uğramalısınız.

Diğer bir kahvaltı mekânı da 700 yıllık Osmanlı mimarisi ile Cumalıkızık’taki Taş Ev’dir. Tipik bir köy evi atmosferinde birbirinden özgün kahvaltılıkları denemek için Taş Ev en iyi seçenekler arasındadır.

Kentin en ünlü yemeği İskender Kebabı olunca iyi mekân sayısı da artıyor haliyle. 1964 yılından bu yana hizmet vermekte olan Cemal Cemil Usta Uludağ Kebapçısı, ünlü yemek ve şarap eleştirmeni Vedat Milor’dan tam puan almıştır. Vedat Milor’un büyük bir hayranlıkla betimlediği kebap yapım aşamasındaki o ahenge tanık olmak ve bu lezzeti tatmak için uğramanız gereken mekanlardan birisidir.

Ünlü Bursa Simidini denemeniz gereken en önemli mekân 1969 yılından bu yana hizmet vermekte olan Abdal Simit Fırın’ıdır. Fırında servis edilen tüm ürünler odun ateşinde pişirilmektedir. En popüler lezzetlerinden birisi de tahinli pidesidir. Mütevazi bir kahvaltı için tercih edebilirsiniz.

Kardeşler pide salonu Cantık, Bursalılar tarafından çok bilinen popüler mekanlardan birisidir. Salaş ve küçük bir pide salonu olan Cantık, Tuz Pazarı’nda bir hanın içinde bulunmaktadır. Uygun fiyatlı yüksek lezzet garantili pide salonunu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kentte meşhur yöresel yemekler arasında yer alan Pideli Köfte, İskender dönerden esinlenilerek ortaya çıkmıştır. En az İskender kadar sevilen pideli köftenin müdavimleri sadece bu yemek için Bursa’yı sık sık ziyaret etmektedir. Yemek ardından usulen servis edilen sütlü helva da denemeniz gereken hafif tatlılar arasında yer almaktadır.

Ülke içinde çok popüler olup dünyaya açılan bir diğer yemek de İnegöl köftedir. Besler İnegöl Köfte 1893 yılına dayanan ve tarifi nesilden nesile gizlice aktarılan bu köftenin tarifini kimse bilmez. Yanında piyaz ve çeşitli soslarla ile servis edilen İnegöl köftesi denenecekler listesinde yer almalıdır.

Arkadaşlarınızla unutulmaz bir eğlence için Arap Şükrü Çetin ideal bir mekandır. Birbirinden lezzetli ve çok çeşitli mezeleri ile bu mekânda; borani, şiron, haydari, köpoğlu, balık pastırması, kalamar, karides cızlama, fener kavurma gibi çok lezzetli yemekler tadabilirsiniz.

Peynir tatlısı bir diğer adı ile Kemal Paşa tatlısı dondurma ile servis edilmektedir. Bursa’da birçok yerde ulaşabileceğiniz çok bilinen tatlılardan birisidir.

Geleneksel Bursa tatlılarından en öne çıkanı ise Cennet Künkü’dür. Özel davetlerde, kutlamalarda mutlaka sunulan bir tatlıdır. Un, yumurta ve kül suyundan yapılan bir harç ile yapılmaktadır. Ruloya dönüştürülen bu hamur yağda kızartılır ve şerbet ile servis edilir. Tatmanız gereken kültürel tatlılardandır.

Şehrin en meşhur tatlılarından birisi de kestane şekeridir. Özellikle Kafkas isimli mekanla özleşmiş olan bu harika şekerin çok farklı çeşitleri servis edilmektedir. Yerli halk arasında oldukça popüler olan sokak lezzetleri arasında yer almaktadır.

Bursa Otogarı'na Ulaşım

Ulaşım açısından gelişmiş şehirlerden birisi olan Bursa’da otobüs, metro, tramvay, minibüs ve taksi ile kent merkezinden 8 kilometre uzaklıktaki otogara 15-20 dakika içerisinde erişim sağlayabilirsiniz. Bursa bilet tiplerinde tek kullanımlık kısa ve uzun hat biletleri gezginler tarafından tercih edilirken yerli halk da genel olarak Bursakart’ı kullanmaktadır. Bu sebeple standart bir sistem üzerine oturtulmuş olan Bursa otobüs bilet fiyatları konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Otobüs

Bursa’nın bütün ilçelerinden Bursa Otogarı'na belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bulunduğunuz destinasyondaki otobüs hattına gitmektir. Otobüs numaraları ve hat bilgileri aşağıdaki gibidir:

401 Bursa Orhangazi- Terminal 

F-1 Mudanya İskelesi- Güzelyalı Atatürk Caddesi- Devlet Çevre Yolu- Terminal 

38 Atatürk Caddesi- Kent Meydanı- Terminal

43/H Uludağ Üniversitesi Öğrenci Yurdu- Terminal

91/G Gürsu- Terminal

92 Beşevler- Terminal 

93E Uludağ Üniversitesi – Terminal (Ekspres)

97/G Bademli Kavşağı – Terminal (Gece)

18B Terminal- İnönü Caddesi

43H Terminal- Uludağ Üniversitesi

Kentin farklı ilçelerinden otogara gitmede kullanacağınız otobüs numaraları ise şu şekilde sıralanabilir:

Kent Meydanından otogara 38 numara; Uludağ Üniversitesinden otogara 93/E numara; Kestel İlçe Belediye Bina’sından otogara 91 numara; Şehreküstü’nden otogara 17/D ve 96 numara; Osmangazi’den otogara Metro-1, 17, 38, 91 91/G ve 96 numara ve Nilüferden ise 93/E ve 17 numaralı otobüslerle otogara kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taksi

Kent merkezindeki bir otelde konaklıyorsanız en konforlu ve hatta ekonomik seçeneklerden birisi taksidir. Hemen hemen her noktadan çevirebileceğiniz taksilerle Bursa otogarına ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Sefer sayıları çok sık olan minibüsler kentin birçok yerinde ulaşım hizmeti vermektedir. Otogara farklı ilçelerden gidebilmek için birkaç minibüs değiştirmeniz gerekebilir. Bu konu ile ilgili sorularınızı minibüs şoförlerine sorarak otogara nasıl gideceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yolcu Servisi

Bursa seyahatinizde kullandığınız otobüs acentesi ile iletişime geçerek, şehrin birçok ilçesine ücretsiz yolcu taşıma hizmeti vermekte olan servislerden faydalanabilirsiniz. Bu servislerin kalkış saatleri ve durakları hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilmek için muavininize danışabilirsiniz. Bagajlarınızı taşırken hiçbir sorun yaşamayacağınız ekonomik bu ulaşım yolu Bursa’da oldukça yaygındır.

Metro

38 adet istasyonla hizmet vermekte olan Metro ağı, BursaRay adı ile anılmaktadır. Şehir merkezini gezerken rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ulaşım yoldur. Kuzey ve batı hattı üzerinden hizmet vermekte olup tramvay ile aktarma durakları da yer almaktadır. Üniversite istasyonundan başlayan ve Mustafa Kemal Paşa Otogarı’da sonlanan hat ile metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak merkez Bursa otogarına metro ile ulaşım pek mümkün değildir.

Tramvay

Brutram olarak isimlendirilen tramvay ile Demirtaş durağında inerek otogara taksi ile geçebilirsiniz.

Bursa Otogarları

Bursa Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Bursa otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Bursa Hakkında
Nüfus:3.147.818
Telefon Kodu:0224
Plaka Kodu:16
Cmt
14,99°
Bursa
28 Nis Paz, Bulutlu
13,88°
Pzt
13,75°
Sal
10,76°
Çrş
13,46°
Prş
13,51°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery