İstanbul Otobüs Bileti

İstanbul

İstanbul

İstanbul Hakkında

İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul, özellikle konumu nedeni ile çok büyük bir öneme sahiptir. Tarihi, iklimi ve ekonomisi açısından zengin çeşitliliği ile turistlerin ve yerli halkın beğenisini toplamaktadır. 14 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, yıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu sebeple her semti ayrı bir ruha ve karaktere sahip kenti yüzlerce tarihi eser ve hayranlık bırakacak mimari yapılar kaplamıştır. Bu tarihi yapıların içerisinde ulusal ve uluslararası çapta konserler, resitaller ve çeşitli sanat atölyeleri düzenlenmektedir. Renkli festivaller, yarışmalar ve uluslararası projelere de imza atan kent her yıl çok fazla sayıda yerli ve yabancı turistlere kapılarını açmaktadır. Ziyaretçilerin uğrak adresi olan İstanbul’a ülkenin dört bir yanından seyahat eden yolcular bilet bulmakta hiç zorluk çekmemektedirler. Çünkü İstanbul otobüs seferleri neredeyse tüm acenteler tarafından çok sık periyotlarda düzenlenmektedir. Güvenilir ve pratik bir şekilde İstanbul otobüs bileti satın almak için bilet.net web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’da Gezilmesi Gereken Yerler

Kentin en uğrak meydanlarından birisi olan Taksim meydanı birçok eğlence, kutlama ve toplumsal birlikteliklerde ilk akla gelen yerlerdendir. Meydanın ortasında yer alan Cumhuriyet Anıtı neredeyse 100 yıl öncesine dayanmaktadır. Yıllar içinde çok fazla olaya tanıklık eden bu anıt sembolleşen turist noktalarından birisidir.

Geç saatlere kadar hareketli ve dinamik kalabalığı ile yaşayan renkli İstiklal Caddesi, İstanbul gezinizde kesinlikle yer almalıdır. Cadde boyunca farklı konseptlerde restoranlar, kafeler ve mağazalar yer almaktadır. Burada hediyelik eşya alışverişi yaparken bir yandan da Suriye Pasajı, Yapı Kredi Kültür Merkezi, Galatasaray Lisesi ve Rumeli Han’ı ziyaret edebilirsiniz.

Eminönü ve Haliç’i birbirine bağlayan Galata Köprüsü, en çok ziyaret edilen yerlerden birisidir. Köprünün üzerinde fotoğrafları ile ünlenmiş balıkçılara eşlik edebilirsiniz. Ve köprünün altında yer alan restoranlarda dinlendirici deniz manzarası karşısında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Özel günlere hazırlık yapanların çokça istifade ettiği bir yer olan Eminönü sayısız çarşıları ve tarihi sokakları ile sizlere unutulmaz bir alışveriş deneyimi sunabilir.

Alışveriş denildiğinde akla gelen en önemli adreslerden birisi de Kapalıçarşı’dır. Birçok film ve dizide genellikle aksiyon sahneleri ile konu olmuştur. Bu sebeple yabancı turistler tarafından bilinmekte ve Grand Bazaar olarak anılmakta olan bu çarşı çokça ziyaret almaktadır. İçerisinde barındırdığı yaklaşık 4 bin tane dükkânda birçok esnaf ile birlikte inanılmaz bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Neredeyse tüm ulaşım araçları ile kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz Mısır Çarşısı; çeşit çeşit baharatlar, bitkisel ürünler, organik besinler ve hediyelik eşyaların renkli dünyasında kaybolabileceğiniz bir çarşıdır.

Yerebatan Sarnıcı Bizans İmparatorluğu’nun geride bıraktığı harika bir eserdir. Nerdeyse 1500 yıllık bir tarihi olan sarnıç her yıl ulusal ve uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapmaktadır. Müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız geçmişten yükselen tarihi sütunlar arasında düzenlenen konser ve resitallere katılabilirsiniz. Haftanın her günü müze olarak hizmet vermekte olan sarnıca belirli bir ücret karşılığında giriş yapabilirsiniz.

İstanbul’un en güzel saraylarından birisi olan Topkapı Sarayı, birçok bölümünü müze olarak ziyaretçilerine sunmaktadır. Ziyarete kapalı alanları da bulunan 600 yıllık bu tarihi yapı içerisinde en popüler kısımlardan birisi İstanbul Kitaplığı’dır. Padişahların portre ve eşyalarını görebileceğiniz bu kısmı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Uzun ve yorucu gezilerinizin ardından soluklanabileceğiniz önemli yerlerden biri de Gülhane Parkı’dır. Ünlü şair Nazım Hikmet’in şiirinde geçen ağaçların altında dinlenebilir ya da dilerseniz park çevresindeki çay bahçelerinde vakit geçirebilirsiniz.

Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olarak adlandırılan Süleymaniye Camii’nin sade göz alıcı nakışları turistler tarafından büyük ilgi toplamaktadır. Aynı zamanda büyük bir ihtişama da sahip bu yapının külliyesine 11 ayrı giriş bulunmaktadır.

Yabancı turistlerin çokça sorduğu Sultanahmet Meydanı çevresinde; Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Meşhur Sultanahmet Köftecileri bulunmaktadır. Ayrıca meydanda çok fazla tarihi eser sergilenmektedir. Meydanda; Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi ve Dikilitaş gibi sembolik hale gelmiş popüler tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

Blue Mosque olarak da anılan Sultanahmet Camii, mavi renklerin hâkim olduğu ve içerisinde 20 binden fazla çini barındıran bir camiidir.  400 yılı aşkın geçmişi olan bu devasa camii içerisinde birçok detaylı eserler bulundurmaktadır. Bu sebeple gezilerinizde en az bir saat ayırmanız gereken bir durak olabilir.

İstanbul’da Konaklama İmkanları

İstanbul, konaklama seçenekleri açısından oldukça zengin bir metropoldür. Kentin farklı destinasyonlarında; manzara, merkezi konum, tarihi doku, alışveriş alanları ve daha birçok farklı ilgi alanına göre konaklayabileceğiniz mekanlar yer almaktadır.

İstanbul’un kalbi olarak adlandırabileceğimiz yer olan Sultanahmet ve Eminönü birbirine çok yakın iki semttir. Birçok tarihi mekânı çevresinde barındıran bu merkezde kalabileceğiniz en iyi ve uygun fiyatlı hostellerden birisi Antique Hostel’dir. Tercih edebileceğiniz en iyi otellerden birisi de Four Seasons Istanbul’dur.

Karaköy ve Galata çevresi; kulüpler, restoranlar, çeşitli mağazalar ve sanat galerileri ile genç nüfusun dikkatini çeken renkli bir semttir. Özellikle Galata kulesi ile turistlerin dikkatini çeken bu alanda Galata West Hostel veya The House Karaköy otelinde konaklayabilirsiniz.

Beyoğlu’nun eğlence hayatını simgeleyen Taksim ve Cihangir’de hostel olarak Chambers of the Boheme’u; otel olarak ise Pera Palas’ı tercih edebilirsiniz.

Bohem tarzı, karanlık mekanları ve sahiliyle meşhur Ortaköy’de kalabileceğiniz kaliteli hostellerden birisi Puffin Hostel’dir. Harika manzarası ve çeşitli hizmetleri ile Beşiktaş’ın gözde otellerinden birisi olan Swissotel The Bosphorus’da konaklayabilirsiniz.

Kültürel ve tarihi açıdan önemli duraklardan birsi olan Fener/Balat’da çeşitli zevklere ve bütçeye uygun konaklama mekanları bulabilirsiniz. Akın House ve Balat Suites bu mekanlardan bazılarıdır.

Otantik mekanlardan hoşlananların çokça ziyaret ettiği yerlerden birisi Üsküdar’dır. Vapur, Marmaray, deniz motoru, metro ve metrobüs gibi birçok toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz zengin bir tarihi geçmişse sahip bu semtte en iyi hostellerden birisi olan Veni Vidi Dormi’de kalabilirsiniz. Ayrıca en çok tercih edilen ve Üsküdar merkeze 5 dakika mesafede bulunan Mercure Istanbul Altunizade’de konaklayabilirsiniz.

Yine birçok tarihi yapıyı içerisinde bulunduran ve merkezinde hareket eden nostaljik tramvayı ile Kadıköy, yerli ve yabancı turistin gözde mekanlarından birisidir.  Hush Hostel ve Kadıköy Park Suites Otel konaklama için önerilen önemli mekanlardandır.

Yeşillikler içerisinde ve İstanbul’dan biraz uzak olan Polonezköy, Beykoz’da yer alan bir Polonyalı köyüdür. Bu bölge daha çok butik otellerde ve pansiyonlarda konaklamak isteyen gezginler içindir.

Butik bir otel tercih edenler için Polina House; doğayla iç içe bungalovlarda ve şöminelerin bulunduğu bir otelde konaklamak isteyenler için Polonezköy Country Club önerilmektedir.

İstanbul’da Yeme İçme İmkanları

Dünyanın en büyük metropollerinden birisi olan İstanbul’un birçok farklı ilçe ve semtinde tarihi ve modern mekanlar iç içe geçmiştir. Çok farklı kültürden lezzetler sunmasının yanı sıra İstanbul’da geçmişten günümüze kadar devam eden köklü mekanlarda inanılmaz lezzetler deneyimleyebilirsiniz.

Konyalı 1897 restoran, Osmanlı yemekleri denildiğinde akla gelen ilk adrestir. Bu tarihi mekânda Atatürk, Kraliçesi Elizabeth II ve Benazir Butto gibi birçok değerli yöneticiler ağırlanmıştır.  Eğer Osmanlı mutfağına ilginiz varsa bu tarihi mekânda hünkarbeğendi, kuzu kapama, av etleri, ördek palazı gibi yemeklerden oluşan Osmanlı menülerinden tadabilirsiniz.

Tersane Ocakbaşı ile ocak başı kültürünü en yoğun şekilde deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Terasta dinlendirici bir manzara eşliğinde sevdiklerinizle keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Meyhane kültürünü yaşayabileceğiniz ve lezzetli deniz ürünlerinden oluşan menüsü işe Aret’in Yeri, neşeli personellerin servis yaptığı ve sıcak ortamı ile İstanbul’un meşhur mekanlarındadır.

Butik bir restoran olan Nicole Restaurant eski İstanbul manzarası eşliğinde şato tarzı şaraplar sunulmaktadır. Mevsimlik özel taze menüleri ile İstanbul’da dikkat çeken gözde mekanlardan birisidir.

Çok fazla kültürü bir arada görebileceğiniz kentteki en popüler İtalyan restoran ise Emporio Ristorante’dir. Mekân kaliteli malzemelerle donattığı modern ve geleneksel İtalyan menüleri ile oldukça rağbet görmemektedir.

Yaklaşık bir asır önce hizmet vermeye başlamış olan Balat’ın meşhur Köfteci Arnavut lokantasının yıllardır süregelen harika lezzetlerini kesinlikle denemelisiniz. Köfte, ciğer, Kıbrıs tatlısı, trileçe ve birkaç yemekten menüsü ile mekân aslında önemli bir Arnavut tatlısı olan trileçe ile meşhur olmuştur. 

Türkiye’nin en iyi köftecilerinden birisi olan Meşhur Filibe Köftecisi 1893 yılında açılmıştır. Köftesi ve piyazı ile özellikle yerli turistin beğenisini toplayan ye-kalk tarzı bu lokantaya mutlaka uğramalısınız.

1947 yılından bu yana hizmet vermekte olan Tarihi Bankalar Lokantası, İstanbul’un en iyi esnaf lokantalarından birisi olarak bilinmektedir. Eğer geziniz sırasında uygun fiyatlı, lezzetli ve çok çeşitli yemek sunan bir mekân arayışındaysanız Tarihi Bankalar Lokantası’na gidebilirsiniz.

Fatih’te bulunan Siirt Şeref Büryan lokantası neredeyse bir asırdır deden toruna aktarılan tariflerle büryan kebap sunmaktadır. Yağlı ve lezzetli büryan kebabı tatmak için İstanbul’daki en doğru adres diyebiliriz.

Profiterolü ile meşhur olmuş ve 60 yılı aşkındır hizmet vermekte olan İnci Pastanesi kentin en ünlü tatlıcılarından birisidir. Beyoğlu’nu gezerken soluklanabileceğiniz ve enfes profiterol sunumları ile ağırlanacağınız bu mekânı ziyaret edebilirsiniz.

Ailecek gezebileceğiniz harika deniz manzarası ile Üsküdar’da yer alan Çengelköy Tarihi Çınaraltı’nda vakit geçirebilirsiniz. Her zaman çay ve menemen servisi bulunan bu çay bahçesinde deniz ürünlerinden tutun çeşitli et ve tavuk menülerine kadar çeşitli yemekler sunulmaktadır.  Ve mekân sadece nakit ödeme kabul etmektedir.

İstanbul Otogarı'na Ulaşım

Otobüs

İstanbul’da Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında toplamda 8 tane otogar hizmet vermektedir. Avrupa yakasında yer alan Esenler, Alibeyköy; Anadolu yakasında bulunan Harem ve Dudullu otogarlarına ulaşım sağlamak için çeşitli toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Çok fazla otogar hizmet verdiği için hemen her otobüs firması düzenli olarak sık periyotlarda İstanbul otobüs seferleri düzenlemektedir. Bu sebeple İstanbul bilet fiyatları çeşitlilik gösterebilmektedir. Otogarlara ulaşım sağlarken kullanacağınız toplu taşımalar konusunda İstanbul bilet sistemi, size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İstanbul kart; Otobüs, İETT, Metro, Tramvay, Teleferik, Marmaray, Metrobüs ve Vapur’da geçerli bir bilet sistemidir.

Esenler Otogarı'na otobüsle ulaşım sağlayabilmek için; 303B Silivri Cezaevi- Otogar, 91O Otogar- Eminönü, 76O Cihangir Mah.- Avcılar- Otogar ve 750 Mecidiyeköy-Otogar güzergahında seyreden otobüslerden faydalanabilirsiniz.

Alibeyköy Otogarı’na; Yenikapı’dan 47A, 4. Levent Metro’dan 47F, Hacıosman Metro’dan 47L, Şişli’den 49GB, Zincirlikuyu ve Yeşilpınar’dan 49Z numaralı İETT otobüslerine binerek gidebilirsiniz.

Harem Otogarı’na ulaşmak için kullanmanız gereken belediye otobüsleri: 320A, 12H, 139A, 16A, 139, 16F, 16U, 139, 12, 16M, 18Y, 13M ve 13ÜS numaralı otobüslerle sağlanmaktadır. Sık aralıklarla sefer düzenleyen bu otobüslerle Anadolu yakasında herhangi bir noktadan terminale kolayca ulaşmanız mümkündür.

Ataşehir Dudullu Otogarı’na direk giden belediye otobüsü bulunmamaktadır. Ancak otogarın yakınından geçen otobüsler düzenli seferlerle yolculara hizmet vermektedir. Bunlar; 14A, 19EK, 19T, 320A numaralı otobüslerdir.

Taksi

Birçok merkezi ilçesi bulunan İstanbul’da taksi kullanımı oldukça yaygındır. Avrupa ve Anadolu yakalarındaki otogarlara konforlu bir ulaşım için taksi kullanabilirsiniz. Genel olarak bindiğinizde bir açılış ücreti ile başlar ve kilometre başına uygulanmakta olan standart ücret tarifesi üzerinden ilerler. İstanbul’da üç çeşit taksi hizmet vermektedir. Bordo, sarı ve turkuaz renkteki taksilerin her biri farklı tarifeler üzerinden ücretlendirilmektedir.  Renlere göre sırasıyla konforlu bir yolculuk için sunulan hizmetler ve paralelinde ücretler de artmaktadır; sarı, turkuaz, bordo.

Minibüs

Otobüsler kadar yaygın olan bu araçlar otogarlara ulaşımda kullanabileceğiniz alternatif hızlı yollardan birisidir. Belirli sefer saatleri olmaması ve duraklardan çok sık geçmesi sebebiyle minibüsler yerli halk tarafından çokça tercih edilmektedir. Esenler Otogarı’na ulaşmak için A-40 minibüslerini kullanabilirsiniz. Dudullu Otogarı’na C-70 numaralı minibüslerle gidebilirsiniz.  A-40 ve A-38 minibüslerini kullanarak Alibeyköy Cep Otogarı’na yakın bir yerde inebilirsiniz. C-116 ve C-319 minibüslerini kullanarak Harem Otogarı’na çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yolcu Servisi

Otogarların ücretsiz yolcu servisleri birçok destinasyona hizmet vermektedir. Bu servisleri kullanarak hiç ücret ödemeden, zamanında otogara ulaşmanız mümkündür. Bagajlarınızla seyahatte en az taksiler kadar konforlu bir yolculuk sunmakta olan otogar servislerinin güzergâh ve sefer saatlerini otogarı arayarak ya da otogarın web sitesini inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Metro

İstanbul’da en sık kullanılan toplu taşımalardan olan metro ile Esenler Otogarı’na gitmek için M1A ve M1B Metro hatlarına binebilirsiniz. Ya da aktarmalı bir yol izleyerek M2 Yenikapı- Hacıosman Metrosu'na bindikten sonra Taksim ya da Şişli/ Mecidiyeköy duraklarında inip oradaki belediye otobüsleri ile Esenler Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

M7 Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey metrosu ile Alibeyköy Cep Otogarı’na çok yakın bir noktada inebilirsiniz ya da T5 tramvayına aktarma ile otogara çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. M4 ve M5 metrolarını kullanarak Harem Otogarı’na hızlı ve güvenli bir şekilde gitmeniz mümkündür. Aynı şekilde M4 metrosunu kullanarak Ataşehir Dudullu Terminali’ne çok yakın bir konumda inebilirsiniz.

Marmaray

Anadolu yakasından Harem otogarına Marmaray ile geçmek için ATAKÖY- PENDIK ve HALKALI- GEBZE hatları ile seyahat ettiğinizde Üsküdar durağında inmeniz gerekmektedir.

Marmaray istasyonuna yakın olduğunuz herhangi bir noktadan Esenler otogarına gitmek için Marmaray’ı kullanabilirsiniz. Ancak ardından metro ile aktarma yapmanız gerekmektedir. Marmaray ile Yenikapı’da indikten sonra Yenikapı-Havalimanı metrosuna aktarma yaparak Esenler Otogar durağında inebilirsiniz.

Marmaray ile Alibeyköy Cep Otogarı’na gidebilmek için yine aynı şekilde Yenikapı durağında inmeniz gerekmektedir.  Ardından M2 Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosuna yapacağınız aktarma sonrasında Mecidiyeköy durağından M7 Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey metrosuna binerek neredeyse Alibeyköy Cep Otogarı’nın önünde inebilirsiniz.

Marmaray ile Dudullu terminaline giderken ATAKÖY – PENDIK hattını kullanmanız gerekmektedir.

Vapur

Vapur ile ulaşım Boğaz manzarası eşliğinde trafiğe takılmadan ulaşım sağlamak için tercih edebilirsiniz. Eğer Anadolu yakasında iseniz aktarma için Vapur yardımı ile Anadolu yakasına geçebilir ve istediğiniz toplu taşıma ile yukarıda belirtildiği şekilde aktarma yaparak Alibeyköy Otogarı’na kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Esenler otogarına gidebilmek için Kadıköy-Eminönü arasında ulaşım sağlayan vapurlara binerek Eminönü’nde inmelisiniz. Ardından 910 numaralı Eminönü-Otogarlar otobüslerine binerek Esenler Otogarı’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından Harem Otogarı’na gitmek için Sirkeci-Harem arasında çalışan Araba Vapur hattını kullanabilirsiniz. Neredeyse 15 dakikada bir sefer düzenlemekte olan bu vapurlara dilerseniz araçla dilerseniz yaya olarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tramvay

Yakın olduğunuz herhangi bir tramvay hattı üzerinden M1A metrosuna aktarma yaparak Esenler Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alibeyköy Otogarı’na ulaşımda tek vasıta ile en pratik yol tramvay ile ulaşım diyebiliriz. T5 Alibeyköy Cep Otogarı-Eyüp-Balat tramvayına binerek son durak olan Alibeyköy Otogarı’na ile ulaşabilirsiniz. Eğer tramvaya uzak bir noktada iseniz M7 Alibeyköy metrosu veya Ayvansaray’dan metrobüs ile aktarma yaparak T5 tramvayına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Metrobüs

Metrobüs ile Esenler durağına gitmek için Zeytinburnu’nda inmeniz gerekmektedir. Ardından M1A Yenikapı-Bahçelievler-Atatürk Havalimanı metrosuna aktarma yaparak çok rahat bir şekilde Esenler Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Alibeyköy Otogarı’na metrobüs ile ulaşabilmek için üç aktarma yapmanız gerekmektedir. Öncelikle metrobüsle Mecidiyeköy’de inmelisiniz. Sonrasında M7 Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey metrosu ile T5 tramvayına aktarma yaparak yalnızca bir durak sonra otogara ulaşabilirsiniz.

Metrobüs özellikle Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü, Avcılar, Bahçelievler gibi uzak ilçelerden Harem otogarına gitmek isteyenler için harika bir seçenektir. Uzunçayır’da indikten sonra E-5 üzerinden 16A, 16U, 16M, 18Ü, 18Y minibüslerden üzerinde Üsküdar ya da Harem yazılı olanlar ile Harem Otogarına rahatça gidebilirsiniz.

Dudullu Otogarı’na metrobüs ile gidebilmek için Altunzade durağında inmeli ardından M5 Ümraniye metrosuna binmelisiniz.

İstanbul Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

İstanbul Hakkında
Nüfus:15.840.900
Telefon Kodu:0216 / 0212
Plaka Kodu:34
Cum
16,74°
Cmt
14,45°
İstanbul
28 Nis Paz, Güneşli
12,86°
Pzt
13,99°
Sal
13,84°
Çrş
14,13°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery