Bitlis Otobüs Bileti

Bitlis

Bitlis Merkezli Otobüs Firmaları Tüm firmalar
Bitlis

Bitlis Hakkında

Bitlis, tarihi yapılarının çeşitliliği ve fazlalığıyla bugüne kadar gördüğü ilgiden daha fazlasını hak eden illerimizden biridir. Genellikle Van ya da Ağrı’ya geçiş yapmak için uğranılan bu kent tanıklık ettiği dönemlerden dolayı çok fazla mimari esere sahiptir. Kaleler ve İslam Dönemi’ne ait eserler ile dolu bu kent sahip olduğu az nüfus yoğunluğu ile hem ulaşımı kolay hem de kültürel açıdan zengin olan bir kentimizdir. Kente gitmek için tek yol coğrafi yapısının getirdiği engebeli oluşumlara rağmen kara yoludur. Otobüsler için tam bir geçiş alanı oluşturmaktadır. Bu sebeple genellikle daha doğu ya da kuzeydeki illere geçmek için bir aktarma noktası olarak bilinmektedir. Bitlis’i ve sahip olduğunu sınırsız güzellikteki yapıları görmek isterseniz otobüs ile ulaşımı tercih etmeniz gerekmektedir. Bitlis otobüs bileti seçenekleri arasından ihtiyacınız olan bileti, bilet.net’te hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz. Böylece kültürel ve tarihi bilgi birikiminizi arttıracak bir tatili kısa sürede planlayabilirsiniz.

Bitlis’te Gezilmesi Gereken Yerler

Bitlis ortalama 2 gün içinde gezebileceğiniz pratiklikte bir şehirdir. Buna rağmen bu süre içinde çok sayıda yapı ve alan görme şansınız vardır. Genellikle gezi için tercih edilen dönemler ise iklimin elverişliliğinden dolayı ilkbahar ve sonbahar olmaktadır.

Ahlat Müzesi’den başlayarak kentin diğer mimari eserlerine geçebilirsiniz. Kent merkezinde yer alan müzede Müze Kart geçerlidir. İslahiye Medresesi ise eğitim alanları ve çarşısı ile birlikte kompleks bir yapıdır. Ayrıca içinde türbe ve han da yer almaktadır. Bitlis Kalesi, Ahlat Sahil Kalesi, Kureyşi Camii, Sultaniye Camii, Bitlis Ulu Camii, Tarihi Hizan Camii, Şeyh Hasan Camii, Gökmeydan Camii, Şerefiye Camisi ve Külliyesi kesinlikle görülmesi gereken ve birbirine yürüme mesafesi yakınlığında olan yapılardır. Bu yapıların her biri yapıldığı ve sonra da restore edildiği dönemin izlerini hala taşımaktadır. Bitlis’in simgesel binaları arasında ise tescillenmiş Tarihi Bitlis Evleri ve Bitlis çarşısı yer almaktadır. Evler araçla merkeze 15-20 dakika uzaklıkta içen çarşı hemen ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Müzelerin dışında kaplıcalar ve kış turizminin kalbinin attığı Tatvan ve Bitlis Kayak Merkezleri ilçelerde bulunmaktadır.

Şehrin doğal oluşumları ve gölleri ise doğayı ve doğa fotoğrafçıları tarafından yoğun talep almaktadır. Adilcevaz Sahili, Tatvan, Hicaz, Nemrut Gölü, Aygır Gölü, Arin Gölü ve Van Gölü seyir keyfinizi arttıracak yerleşimlerdir. Nazik Gölü ve Süphan Dağı da seyahat planınıza dahil etmeniz gereken alanlar arasındadır.

Bitlis’te Konaklama İmkanları

Konaklama için kent oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Şehirde düzenlenen etkinlikler nedeniyle ilçelerde dahi standartlarınıza uygun oteller bulabilirsiniz.  Özellikle Tatvan ilçesinde vakit geçirecekseniz Tatvan Karaman Otel ya da Hotel Tatvan Kardelen yılın her döneminde yolcu kabul eden oteller arasındadır. Bu sayede ilçeyi gezmek için daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Bitlis’de planladığınız tatilinizde kent merkezinde kalmayı düşünürseniz Öz Çavuşoğlu Otel, The Crater Otel ve Güngör Omesyus Otel size uygun konumda yer almaktadır. Size uygun bütçeye ve gezmek isteğiniz yerlerin konumlarına göre içlerinden seçim yapabilirisiniz.

Oteller dışında ilçelerde ve göllerin yakınlarında kamp alanları bulunmaktadır. Bu alanlarda kiralayacağınız çadırla ya da yanınızda getireceğiniz kamp ekipmanlarınız ile bu konaklama türünü de seçebilirsiniz.

Bitlis’te Yeme İçme İmkanları

Şehir, Doğu Anadolu’nun en zengin mutfaklarından birine sahiptir. Tarihte İpek Yolu üstünde yer almasının da verdiği etki ile çorbadan hamur işine pek çok alanda kendine ait yiyeceğe ev sahipliği yapmaktadır. 

Bilinen çorbaları arasında Avşor, Çireş, Glorik, Çorti ve Tuşu Aşı Çorbaları yer almaktadır. Bunlardan en meşhuru olan Avşor sabah kahvaltıda servis edilmekte ve tüketilmektedir. En çok bilinen ana yemeği Büryan Kebabı’dır. Özel olarak kazılan ve hazırlanan kuyularda etlerin pişmesiyle yapılmaktadır. Kentin simge yemeklerinin en başında gelmektedir. Soğan ve Bitlis Köftesi ise şehrin meşhur diğer etli yemeklerindendir. Katıklı dolma, Has Dolması, Keledoş, Çiğer Taplaması, Kengerli Bulgur Pilavı, Şemşerok ve İnci Kefali Bitlis’e gelinde denenmesi gereken tatları oluşturmaktadır. Bu lezzetleri yiyebileceğiniz yerler arasında Meltem Büryan Salonu ve Azmi Usta’nın Yeri ilk sırada gelmektedir.

Şehrin kendine özgün tatlıları ise; Teter, Güzbez ve Ahlat Lokması’dır. Şekerli yiyeceklerinin tatları da etli yemekleri kadar eşsiz ve iyidir.

Bitlis Otogarı'na Ulaşım

Özel Halk Otobüsü

Kentte belediyesinin işletmesini üstlendiği belediye otobüsleri bulunmamaktadır. Bunun yerine halk ve kenti ziyarete gelenler özel halk otobüsleri ile karşılaşmaktadır. Özel halk otobüsleri ücretleri ile otogara ulaşmak için kullandığınız otobüslerin Bitlis bilet fiyatları kıyaslandığında halk otobüsleri oldukça uygundur. Otobüslerde nakit ya da tek kullanımlık biletler geçerlidir. Bitlis Otogarı, kente yürüme mesafesinde olmadığı için özel halk otobüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüsler terminal yapısı önündeki durakta yolcu indirip bindirmektedir. Bitlis otobüs seferleri otuz dakika aralıklar ile olmaktadır. Otogar güzergahındaki seyreden araçlar Bitlis’in her noktasına ulaşım sağlamaktadır. Tek kullanımlık kartlar otogar içinden temin edilebildiği gibi kentin çeşitli noktalarından da satın alınabilir. Özel halk otobüslerinin yolculuk süresi, şehrin küçük olmasından dolayı genelde çok uzun olmamaktadır.

Taksi

İşlek caddelerde daha yoğun olmakla birlikte genelde şehrin tümüne yayılmış taksi duraklarına rastlamak mümkündür. Terminale gitmek için valizleriniz ile yapacağınız en konforlu yolculuk taksiyle olacaktır. Şehri gezmek için otogara gelmiş yolcular için ise bina yanında otogar taksi bulunmaktadır. Taksiler randevu veya anlık talep üzerine hizmet vermektedir. Ücretleri ise alınan mesafeye göre taksimetrede kilometre hesabına göre belirlenmektedir. Otogar Taksi’ye günün her saatinde ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Bitlis Şehirlerarası Terminali’ne gelen yolcular şehrin içini gezmek için ya da civardaki ilçelere ulaşmak için minibüsleri tercih edebilirler. Minibüslerin otogardan ve merkezdeki diğer başlangıç noktalarından hareket saatleri sabah yedidir.  Gece 24.00’a kadar hizmet veren araçların şehir merkezi için sefer saatleri sabittir. İlçelere giden minibüsler aracın dolmasına ya da otobüs seferi saatlerine göre hareket edebilmektedir. İlçelere gidiş süresi 1-2 saat arasındadır ve sefer ücretleri kait olarak alınmaktadır.

Yolcu Servisi

Satın aldığınız Bitlis bilet ile terminal binasına ulaştıktan sonra bazı otobüs şirketlerinin yolcu servislerini kullanarak, otelinize ya da şehirdeki bazı konumlara gidebilirsiniz. Bunun dışında eğer ilçe otellerinde kalıyorsanız bu otellerin ücret talep etmeyen yolcu servislerinden yararlanabilirsiniz. Yolcu servislerinin belirlenmiş bir hareket saati yoktur. Terminale gelen otobüslerin zaman dilimlerine göre hizmet saatleri değişebilmektedir.

Bitlis Otogarları

Bitlis Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Bitlis otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Bitlis Hakkında
Nüfus:352.277
Telefon Kodu:0434
Plaka Kodu:13
Pzt
1,43°
Sal
-4,84°
Bitlis
04 Ara Çrş, Bulutlu
-3,83°
Prş
-2,93°
Cum
-2,15°
Cmt
-1,26°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery