Sinop Otobüs Bileti

Sinop

Sinop

Sinop Hakkında

Bulunduğu konum dolayısıyla tarih boyunca Anadolu’nun Karadeniz kıyısındaki en önemli yerleşim alanlarından biri olan Sinop, bu niteliğini uzun yıllar sürdürmüş ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin gelişmesine bağlı olarak artan ticaretle önemi artan şehir; Samsun, İstanbul, Kocaeli gibi önemli sanayi ve ticaretlerine deniz üzerinden, başkent Ankara’ya ise kara yolu üzerinden yakın olması ve kolay ulaşılabilir olması konusunda avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Bunun yanında Sinop limanı Kastamonu, Çankırı ve Çorum’da bulunan üretici ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini deniz yoluyla daha geniş bölgede satabilmesini de sağlamaktadır.

Doğal bir liman oluşturan İnce Burun ve Boztepe Burnunun karayla birleştiği noktada kurulu olan şehir bir adayı andırmaktadır. Yağışlı Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehir sürekli rüzgâr altındadır. Denizden esen rüzgâr ve ağaçlık bitki örtüsü bölgede hava kirliliği oluşmasını da engellemektedir. Şehir merkezinin kurulu olduğu bu özel konum sayesinde dünya üzerinde çok az örneği olan bir yapısı olan şehir sakin bir hayat sürmek için de idealdir.

Sinop’ta Gezilmesi Gereken Yerler

Büyük İskender’e söylediği “Gölge etme, başka ihsan istemem” sözleriyle tarihe geçen Diyojen Sinop’ta doğup büyümüştür. Anadolu yarım adasının en kuzey noktasını oluşturan bölge aynı zamanda tamamı savaşçı kadınlardan oluşan Amazonların da vatanı olarak kabul edilmektedir. Şehrin isminin de Amazon kraliçelerinden Sinope’den geldiğine dair bulgular olsa da bazı kaynaklar da Zeus’u kendisine aşık etmeyi başaran su perisi Sinope’den geldiğini yazmaktadır. Şehrin geçmişiyle ilgili elde edilen eserler Sinop Müzesinde sergilenmektedir.

Sinop kumsalları da denize girmeye oldukça elverişlidir. Özellikle İnce Burun ve Boztepe altında kalan sahillerde akıntının diğer bölgelere göre daha az olması, Sinop sahillerini Karadeniz’de denize girmek için en güvenli alanlar haline getirmektedir. Sinop Burnu’nun dışında yer alan Sinop Ada Burnu Gazi Bey Adası’da özellikle fotoğraf tutkunları tarafından şehrin sıkça ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Buraya limandan kalkan teknelerle ulaşmak mümkündür.

Şehir merkezinden uzakta bulunan ve Karasu Irmağı kenarında bulunan Erfelek Tatlıca Şelaleri, Şamı (Tatlıca) Vadisi’de doğa ve fotoğraf tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Şehir merkezinin batısında yer alan ve Kastamonu il sınırına yakın olan Ayancık’ta turistik faaliyetlerin yoğunlaştığı bir bölgedir. Bu bölgede Ayancık ve Çamurca Sahilleri dikkat çekerken biraz daha batıda bulunan Türkelinde’de Türkeli Plajı deniz sevenlerin hizmetindedir.

Doğal güzellikler bakımından birçok alternatif sunan bölgede özellikle Erfelek Tabiat Parkı ve içinde bulunan şelaleler önce çıkmaktadır. Hamsilos Tabiat Parkı ve içerisinde bulunan Hamsilos Koyu ile İnce Burun Feneri ülkemizin başka bir noktasında benzeri bulunmayan güzelliklerden yalnızca bir kaçıdır.

İnce Burun’un batısında kalan Sarıkum Plajı şehrin bir diğer önemli turistik çekim noktasıdır. Sarıkum Gölü yanında, Sarıkum Gölü Tabiatı Koruma Parkı içinde yer alan sahil uzun yapısıyla dikkat çekmektedir.

Balatlar Kilisesi, Aladdin Camii, şehrin deniz saldırılarına korunması için inşa edilen Sinop Kalesi, Paşa ve Şehitler Tabyaları da şehrin görülmeye değer bölgelerindedir. Daha sonradan cezaevine çevrilen eski tersane binası da her yıl birçok turistin şehri ziyaret etmesini sağlamaktadır. Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Burhan Felek, Ruhi Su gibi isimlerin yattığı hapishane günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Cezaevi yakınında bulunan Şehitler Çeşmesi Osmanlı-Rus Savaşının önemli olaylarından biri olan Sinop Baskını sırasında hayatlarını kaybeden leventleri anmak için inşa edilmiş bir anıttır.

Boyabat’ta yer alan Bazalt Kayalıkları Tabiat Parkı Anadolu’nun jeolojik güzelliklerini görmek isteyenlerin, doğa severlerin ve fotoğraf severlerin sıkça ziyaret ettiği noktalardan biridir. Yine Boyabat’ta yer alan Kaya Mezarları da özellikle bölgenin tarihi konusunda meraklı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Arslan Torun Konağı bölgenin geleneksel mimarisini ve geçmişin izlerini günümüze taşıyan bir yapı olarak en sık ziyaret edilen yerlerden biridir. Bu özellikleri ile Sinop bilet satışları ve şehri ziyaret eden turist sayısında hızlı bir artış yaşamaktadır.

Sinop’ta Konaklama İmkanları

Özellikle şehir merkezinde birçok otel müşterilerini beklemektedir. Farklı bütçe ve ihtiyaçlara hitap eden bu otellerin neredeyse hepsi denizi görecek yerlerde konumlanmıştır. Bunun dışında doğanın yeşilliği içinde konaklamak isteyenler için şehir merkezinden nispeten uzakta alternatifler bulunmaktadır.

Ordu Caddesi üzerinde apart pansiyon ve kamp yerleri de konaklama için alternatif oluşturmaktadırlar. İnce Burun’a doğru oteller ve tatil siteleri bulunmaktadır. Burada ve şehrin diğer kesimlerinde haftalık veya aylık olarak kiralanabilecekler yazlık tipi villalarda bulunabilmektedir.

Sinop Üniversite, Sinop Organize Sanayi Bölgesi ve Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne yakın konaklama olanakları da bulunmaktadır. Bu durum şehre sağlık sorunları, üniversite kayıtları veya sınavlar sebebiyle ya da iş ziyaretleri için gelenlere büyük rahatlık sağlamaktadır.

Sinop – Akliman yolu üzerinde, Hamsilos Tabiat Parkına yakın konaklama olanakları da mevcuttur. Daha çok bölgenin doğal dokusu ve denizinden yararlanmak isteyenlere hitap eden bu oteller aynı zamanda şehrin havalimanına da yakındır. Gerze, Ayancık, Türkeli ve çevresinde de Karadeniz manzarasıyla konaklamak isteyenler için alternatifler bulunmaktadır.

Sinop’ta Yeme İçme İmkanları

Anadolu’nun en kuzey noktası olan Sinop şehrinin özel coğrafyasına bağlı olarak kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri Anadolu’nun her köşesinde sevilerek yenilen mantının Sinop yorumudur. Bunun yanında palamut pilaki ve hamur işi severlerin severek tükettikleri katlama ve nokulda bölgenin bilinen lezzetleridir. Başta şehir merkezi olmak üzere, her bölgede yörenin yerel lezzetlerinin tecrübe edilebileceği birçok işletme faaliyet göstermektedir.

Sinop Otogarı'na Ulaşım

Sinop – Ayancık yolu üzerinde bulunan Sinop Otogarı şehir merkezine yaklaşık 6km mesafede bulunmaktadır. Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ile de çok yakın olan otogara Sinop – Samsun yolundan ayrılan kavşak vasıtası ile varılmaktadır.

Belediye envanterinde toplu taşımada kullanılmaya uygun otobüsler bulunsa da bu araçlar şehir içinde taşıma için kullanılmamaktadır. Sinop içindeki yolcu ulaşımı yalnızca dolmuş ve taksilerle gerçekleşmektedir. Sinop bilet fiyatları ve seferler hakkında detaylı bilgiler bilet.net sitesi üzerinden hızlı bir biçimde öğrenilebilmekte, istenilen sefere en uygun fiyatlarla bilet alım işlemleri tamamlanabilmektedir.

Taksi

Otogarda hizmet veren taksi durağından günün her saatinde faydalanmak mümkündür. Buna rağmen isteyen yolcular önceden telefonla rezervasyon yaptırabilmektedirler. Şehirde çok fazla trafik olmamasından dolayı taksi ile ulaşılmak istenen yere hızlı bir biçimde ulaşmak mümkündür.

Minibüs

Dolmuşların toplum taşımada yoğun olarak kullanıldığı Sinop’ta otogar ve şehir merkezi arasında da dolmuş seferleri bulunmaktadır. Sinop Merkez – Hastane hattında çalışan dolmuşlar otogar içine girmemekte ancak otogar önünden yolcu alıp indirmektedir. Bu hatta çalışan dolmuşlar hafta içi her gün 06.30’da seferlerine başlamakta, hafta içi 22.30, hafta sonları ise 22.00’ye kadar çalışmaya devam etmektedirler. Otogar önünden şehrin diğer noktalarına ve havalimanına giden dolmuşlar da geçmektedir.

Yolcu Servisi

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmeti veren şirketler yolcularına şehir içi servis imkânı da sunabilmektedirler. Yalnızca Sinop otobüs bileti sahibi olan bireyler bu hizmetlerden faydalanabilmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Sinop otobüs seferleri hakkında bilgi almak için ziyaret edebileceğiniz bilet.net internet sitesinde bulabilir, dilerseniz müşteri hizmetleri ile görüşerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sinop Otogarları

Sinop Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

Sinop otobüs bileti hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevaplarını inceleyebilirsiniz.

Sinop Hakkında
Nüfus:218.408
Telefon Kodu:0368
Plaka Kodu:57
Pzt
17,0°
Sal
10,51°
Çrş
10,12°
Prş
11,34°
Cum
11,13°
Sinop
18 May Cmt, Yağmurlu
13,94°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery